Dâmboviţa: Percheziţii la persoane suspectate de obţinere ilegală de fonduri prin Programul Tomata

Dâmboviţa: Percheziţii la persoane suspectate de obţinere ilegală de fonduri prin Programul Tomata

Poliţiştii au efectuat, miercuri, nouă percheziţii domiciliare în domiciliară în comunele dâmboviţene Băleni, Bucşani, I.L. Caragiale şi Petreşti la persoane bănuite de obţinere ilegală de fonduri prin Programul Tomata, informează IPJ Dâmboviţa.

„Din investigaţiile efectuate a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2019 – 20 decembrie 2019, bănuiţii ar fi falsificat şi depus documente justificative prin care ar fi atestat în mod nereal operaţiuni juridice de vânzare-cumpărare tomate.  Acestea ar fi fost necesare pentru îndeplinirea condiţiilor privind comercializarea şi producţia de tomate solicitate prin dispoziţiile art. 5 din H.G. nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ‘Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate’, în vederea obţinerii finanţării în mod injust de la bugetul de stat, respectiv a sumei de 3.000 de euro”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Prejudiciul este estimat la 21.000 de euro.

Vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză, cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu, înşelăciune şi fals intelectual.

error: Conţinut protejat !!