Dâmboviţa: Ziua Drapelului, sărbătorită pe o ploaie torenţială

Dâmboviţa: Ziua Drapelului, sărbătorită pe o ploaie torenţială

Slujbă de sfinţire a drapelului, intonarea imnului de stat, alocuţiuni ale autorităţilor locale, înălţarea drapelului în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, defilarea gărzii de onoare au fost principalele repere ale manifestării organizate, vineri, de Prefectura Dâmboviţa cu prilejul Zilei Drapelului.

Puţine persoane au fost prezente la eveniment, din cauza ploii torenţiale de la Târgovişte.

Drapelul a fost sfinţit la Categrala Mitropolitană din Târgovişte, ridicat pe catargul din Piaţa Tricolorului din municipiu, iar autorităţile au ţinut alocuţiunile în Sala Mare a Prefecturii Dâmboviţa,

”Ataşamentul faţă de steagul ţării tale este ca un dar natural pe care îl primeşti la naştere, pe care îl dezvolţi pe parcursul anilor şi îl trăieşti aşa cum crezi de cuviinţă. Drapelul conţine toate seminţele creşterii acelor valori naţionale autentice care oferă unei ţări şi poporului ei unicitate în lume. Drapelul trimite la cultivarea patriotismului, cuvânt banalizat în ultimii ani, dar pe care cred că avem datoria de a-l „recupera” în sensul curat şi sincer. Drapelul trimite la sacrificiu, la sentimentul unic că aparţii unui izvor comun, alături de alte milioane de fraţi, uniţi prin nimic mai mult decât trei culori. E de datoria noastră, a fiecăruia în parte, să promovăm apartenența la aceste culori, să ne mândrim deschis cu ele, să le sărbătorim zilnic tradiția populară, creștină și revoluționară pe care o poartă. Eu sunt mândru să port aceste culori pe inima mea, așa am fost crescut de părinții mei, asa imi voi creste copiii și așa voi trăi”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!