Dâmboviţa: Peste 1.700 de sancţiuni date de poliţiştii rutieri, cele mai multe pentru viteză

Dâmboviţa: Peste 1.700 de sancţiuni date de poliţiştii rutieri, cele mai multe pentru viteză

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa au aplicat peste 1.700 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul campaniei ”Speed”, în perioada 6-12 iulie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis marţi.

”Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o serie de activităţi pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL. În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni şi au aplicat 1.724 de sancţiuni contravenţionale”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Din totalul amenzilor, cele mai multe, 1.394, au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea faţă de 15 şoferi a fost dispusă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce după ce au fost surprinşi în timp ce rulau cu o viteză mai mare cu peste 50 de km/h decât limita legală.

Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

error: Conţinut protejat !!