Leonardo Badea (senator PSD): Nu agreez ideea unor pensii speciale pe categorii socio-profesionale

Leonardo Badea (senator PSD): Nu agreez ideea unor pensii speciale pe categorii socio-profesionale

Senatorul PSD Leonardo Badea a declarat că nu agreează ideea unor pensii speciale pe categorii socio-profesionale.

Leonardo Badea a precizat că nu a votat reglementarea privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

”Pensiile speciale în ţările cu democraţie consolidată sunt specifice unei anume categorii de personal şi mă refer la cei care au lucrat în serviciul de apărare, în serviciul de siguranţă naţională. În rest, există principiul contributivităţii. Există un principiu în care nu se introduce aşa… o categorie specială în raport cu alte categorii. Eu nu am votat pensiile speciale ale parlamentarilor, de două ori nu am făcut acest lucru. Consider că discuţia care a fost pe pensii speciale vizavi de indemnizaţia care se acordă aleşilor locali este un subiect pe care noi am l-am votat la PSD şi consider că este important ca înainte de a discuta pe categorii sociale să discutăm conceptul, pentru toate categoriile sociale, să facem o discuţie a sistemului de pensii din România, fiindcă este foarte important să fie o discuţie integrată”, a afirmat senatorul social democrat.

Leonardo Badea a adăugat că acelaşi punct de vedere îl are şi în ceea ce priveşte salariile bugetarilor, în sensul abordării subiectului în mod integrat şi nu pe categorii de profesii.

”Acelaşi punct de vedere îl am şi pentru salariile bugetarilor. Discuţia trebuie să se facă în mod integrat. Nu sunt de acord cu ideea că trebuie să analizăm separat câte o categorie şi să încercăm să rezolvăm o problemă, probabil, justă pentru acea categorie profesională, socio-profesională, dar fără a judeca întreg tabloul de ansamblu”, a susţinut senatorul PSD de Dâmboviţa, Leonardo Badea.

Acesta a mai spus că, în opinia sa, ar trebui să existe o analiză a întregului sistem de pensii din România.

”Nu agreez ideea unor pensii speciale pe categorii socio-profesionale”, a fost concluzia parlamentarului.

error: Conţinut protejat !!